perjantai 16. marraskuuta 2018

Minun seurakuntani rakennuspalikat 🙏 💗


Yhteiskuntamme rakentuu luterilaisen kristillisen arvojen pohjalle, edustaen hetkellisyyden sijasta jatkuvuutta ja irrallisuuden sijasta juurevuutta. Sen takia oman seurakunnan roolia yksilön ja koko yhteiskunnan hyvÀn ja tÀysipainoisen elÀmÀn turvaajana tulee vahvistaa.

Kokoomusnaiset haluavat omalla panoksellaan antaa seurakunnalle tilaa toimia paikallisesti. Seurakuntalaisissa piilee suuri voima ja rikkaus, joten jÀsenten erilaisten ja erityisen osaamisen tunnistamisen on tÀrkeÀÀ tÀssÀ rakennustyössÀ. Osaamista hyödynnetÀÀn usein liian vÀhÀn, vaikka tunnettu tosiasia on ettÀ vastuun jakaminen vahvistaa yhteisöllisyyttÀ.

Arjessa mukana

Kokoomusnaiset haluavat vahvistaa seurakuntalaisten ÀÀnen kuulumista sen toimintaa suunniteltaessa. Seurakuntien työtÀ ohjaavat seurakuntalaisten tarpeet, joihin kirkko vastaa oman ydintehtÀvÀnsÀ pohjalta. Kuitenkin: liian usein toimintasuunnitelmat jÀÀvÀt pÀivittÀmÀttÀ eikÀ toiveita kysytÀ seurakuntalaisilta itseltÀÀn.

Nykyaikainen kirkko on arjessa kiinni oleva ja seurakuntalaisten tarpeisiin vastaava yhteisö. Seurakunta on tÀrkeÀ erityisesti silloin, kun se on kiinni elÀmÀssÀ: kasteessa, iltarukouksessa, pÀivÀ- ja perhekerhoissa, rippikoulussa, vihkimisessÀ, diakoniatyössÀ tai hautaan siunaamisessa. Seurakunta on parhaimmillaan koko elÀmÀÀ tukeva yhteisö.

Apua antava

MeidÀn tehtÀvÀmme on vÀlittÀÀ toinen toisistamme ja tukea toisiamme elÀmÀn eri vaiheissa. Seurakunta on vÀlittÀmisen ja lÀhimmÀisenrakkauden yhteisö, joka kulkee myös hÀtÀÀ kÀrsivÀn rinnalla.

Kokoomuslaisuus arvostaa korkealle seurakuntien auttamistoimintaa ja hÀdÀnalaisten rinnalla kulkemista, mutta jokainen seurakunta tarvitsee rÀÀtÀlöityjÀ toimintamalleja omassa paikallisessa auttamistyöstÀÀn. Tarvitaan laaja-alaista kykyÀ tunnistaa varjopaikkoja, joissa kaikkein vaikeimmassa tilanteessa olevat elÀvÀt. Ja taitoa lÀhestyÀ heitÀ rakentavassa hengessÀ.
  
Uudistuva

Seurakuntien talous on aikaisempaa tiukempi ja resurssit rajatumpia. Seurakuntien on mietittÀvÀ uusia toimintatapoja, sopeutumisen ja supistuvien resurssien keskellÀ. Kokoomuslaiset seurakuntapÀÀttÀjÀt sitoutuvat oman seurakuntansa toiminnan kehittÀmiseen ja uskaltavat etsiÀ myös uusia toimintamalleja.
  
Suvaitseva


Toisen ihmisen arvostus on kokoomuslaiselle luonnollinen osa ihmisyyden kunnioitusta. Yhteiskunnassa ja ihmisen arjessa tapahtuneet muutokset edellyttÀvÀt suvaitsevaisuutta ja luovat kirkolle uusia odotuksia. Kirkon tulee olla avoin ja aktiivinen maahanmuuttajille, ettÀ hekin kokevat olevansa tervetulleita. Erilaisten seurakuntalaisten pitÀÀ mahtua samaan kirkkoon, sillÀ maailma muuttuu paremmaksi ja turvallisemmaksi pienillÀkin teoilla.

Kyllikki Anttila
Pohjanmaan Kokoomusnaiset, varapuheenjohtaja





Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

Kiitos kommentistasi!

Arjen auvoa ja rutiineja

Arki on palannut normaaleihin uomiinsa. Tai niin normaaleihin, kuin tÀssÀ vallitsevassa maailmantilanteessa on mahdollista. Lapset aloittiva...