sunnuntai 24. syyskuuta 2017

KÖKKÄÄ PUKKAA 👌😎💭

Kokoomusnaisen arkea ja mietteitä rataosuudella Helsinki-Seinäjoki.

Mikä meitä kokoomusnaisia yhdistää iästä ja elämäntilanteesta riippumatta? Perusarvojen lisäksi sanoisin, että aktiivisuus, yhteisvastuu ja kyky ryhtyä tuumasta toimeen. Järjestämme retkiä, tapahtumia, keräyksiä ja vaalikampanjoita. Osallistumme monenlaisten yhdistysten toimintaan luottamustehtävien lisäksi. Siinä ohessa pyöritämme perheen arjen ja työn. Omalta osaltani laskin, että aktiivijäsenyys on yli kymmenessä yhdistyksessä tai järjestössä ja sen lisäksi noin nelisenkymmentä eri sosiaalisen median verkostoa seurannassa. Ei ihme, että kalenteri täyttyy kuukausiksi eteenpäin ja kökkää pukkaa. Samoin näyttää olevan muidenkin kokoomusnaisten kalenterien laita, eikä tahti tunnu hellittävän eläkkeelläkään.

Viime kesän SuomiAreenalla keskusteltiin YLE:n tekemän kyselyn pohjalta siitä, pitäisikö EU-jäsenyydestä järjestää uusi kansanäänestys. Muualla Euroopassa on uutisoitu Britannian brexitin myötä EU-kriittisyyden noususta, mutta Suomessa EU-kansanäänestykselle tunnutaan sanovan selvä EI ja muutenkin asenne on vakaan myönteinen ilman turvallisuustakuulla hehkuttamistakin. Tässä yhteydessä herää kuitenkin kysymys, osaammeko hyödyntää EU-jäsenyyden tuomia mahdollisuuksia riittävästi? Hankehallinnon ammattilaisena voisin sanoa, että emme. Erilaisia rahoituksia on saatavilla mm. maaseudun  elinvoimaisuuden tukemiseen, kansainvälisyyteen ja liikkuvuuteen. Kannattaakin aktiivisesti ottaa selvää löytyisikö omalle harrastus- tai kyläyhdistykselle rahoituksia sellaisiin kehittämiskohteisiin, joihin kuntien verorahat eivät yksin riitä. Maaseudun kehittämisrahoituksia kanavoivat esimerkiksi Leader-ryhmät , joiden neuvontapalvelut ovat valtakunnallisestikin varsin kattavat. Kokoomusnaisten verkostosta löytyy monenlaista osaamista, joten aina voi myös kilauttaa kaverille. Yhdessä olemme enemmän; haetaan siis yksissätuumin kaikki mahdollinen avustusrahoitus Suomeen!

Pendoliino näyttää olevan ihan ajallaan Helsingistä Seinäjoella, joten vielä on iltaa aikaa laittaa kökkäpyykkiä pesukoneeseen ja varustautua viikottaiseen ratakökkään. Junaverkko katosi tässä vähän Parkanon jälkeen, joten nyt on aika pakata tietokone laukkuun ja kaivaa esille autonavaimet. Ei voi välttyä ajatukselta, että olisi se mukava päästä sujuvasti pendelöimään junalla nämä työmatkat myös kotipaikkakunnalta Lapualta. Valitettavasti juna toppaa meidän asemalla liian harvoin. Pitäisiköhän hakea tukea Pohjanmaan (paikallis)junaliikenteen kehittämiseksi kansalaisten tasa-arvoisen liikkumisen ja maaseudun elinvoimaisuuden turvaamisen näkökulmasta 😉. 

Minna Haasio

Hallintotieteiden maisteri
Lapuan kokoomusnaiset ry, puheenjohtaja
Kokoomuksen Lapuan kunnallisjärjestön hallitus, jäsen
Pohjaanmaan kokoomusnaisten piirihallitus, jäsen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Arjen auvoa ja rutiineja

Arki on palannut normaaleihin uomiinsa. Tai niin normaaleihin, kuin tässä vallitsevassa maailmantilanteessa on mahdollista. Lapset aloittiva...