maanantai 4. kesÀkuuta 2018


Tervehdys Upeat KokoomusNaiset! đŸ’“đŸŒŒđŸŒŒ


Helmikuussa tulin nimitetyksi eduskunnan puhemieheksi ja niin alkoi taas uusi vaihe elÀmÀssÀ. TykkÀsin kovasti sisÀministerin tehtÀvÀstÀ, mutta puhemiehen pestistÀ ei voinut kieltÀytyÀ.

Eduskunnan puhemiehistön muodostavat puhemies ja kaksi varapuhemiestĂ€. YhdessĂ€ puhemiehistö johtaa eduskunnan työtĂ€. Kansalaisille nĂ€kyvin puhemiesten tehtĂ€vĂ€ eduskunnassa on tĂ€ysistunnon johtaminen. Puhemiehistö yhdessĂ€ vastaa siitĂ€, ettĂ€ eduskunnassa noudatetaan perustuslain edellyttĂ€mÀÀ "vakaata ja arvokasta kĂ€ytöstĂ€".  PuhemiehistöllĂ€ on tĂ€rkeĂ€ rooli parlamentarismin, demokratian ja eduskunnassa tehtĂ€vĂ€n työn puolustajana ja kehittĂ€jĂ€nĂ€.

Puhemies on koko eduskunnan puhemies. PuhemiehenĂ€ luon omalta osaltani edellytyksiĂ€ kansanedustajien ja eduskunnan työntekijöiden työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden varmistamiseksi.  200 kansanedustajan lisĂ€ksi eduskunnassa työskentelee noin 430 virkamiestĂ€ ja 130 kansanedustajan avustajaa.  

YhĂ€ merkittĂ€vĂ€mpi puhemiehen tehtĂ€vĂ€alue liittyy kansainvĂ€liseen toimintaan. KansainvĂ€linen kanssakĂ€yminen on lisÀÀntynyt ja sen merkitys on kasvanut. Eduskunnassa vierailee monia delegaatioita ja kutsuja tulee. Viimeksi Islannin presidentti kĂ€vi eduskunnassa ja kesĂ€n aikana edustan maatamme valtioiden erilaisissa juhlissa mm. Islannissa, Latviassa ja Liettuassa.  KevÀÀn aikana olen tavannut myös naapurimaan Ruotsin puhemiehen ja Ruotsin vierailuun liittyen myös Ruotsin kuninkaan ja kuningattaren.

Suomessa puhemies on myös yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistuja. TÀmÀ on minulle luontevaa. KyllÀhÀn minulla mielipiteitÀ on, joskin ymmÀrrÀn, ettei pÀivÀnpolitiikan takkuihin pidÀ sekaantua.
                                                                 ***
Eduskunnan kesĂ€ ei vielĂ€ ole alkanut vaan tĂ€ysistunnot jatkuvat pĂ€ivittĂ€in. Tavoite on, ettĂ€ heinĂ€kuussa tauko alkaisi, sillĂ€ eduskunnan virkamiehetkin tarvitsevat lakisÀÀteisen lomansa.  

Eduskunnassa tehdÀÀn parhaillaan kovasti töitĂ€ sen eteen, ettĂ€ sote- ja maakuntauudistukset saataisiin etenemÀÀn.  TyötĂ€ on paljon perustuslakivaliokunnan lausunnon jĂ€lkeen.  Se, onnistuuko eduskunta pÀÀttĂ€mÀÀn niistĂ€ ennen kesĂ€taukoa, on vielĂ€ auki. Työ on tehtĂ€vĂ€ ”laatukylki edellĂ€”, kuten olen mediassa monesti todennut.


                                                                    ***
Tulevana viikonloppuna on Turussa 100 –vuotisjuhlapuoluekokous.  MennÀÀn sinne ja nĂ€ytetÀÀn jĂ€lleen, ettĂ€ politikka on puolinaista ilman naista!


TeistÀ jokaisesta ylpeÀnÀ,

Paula Risikko (paula.risikko@eduskunta.fi puh: 050 511 3107
ps. Ottakaa toki yhteyttĂ€ mieltĂ€ askarruttavissa aiheissa. Etsin vastauksia. Ja ”kylÀÀnkin” olette tervetulleita, myös työyhteisöistĂ€! Eduskuntatalo on remontin jĂ€lkeen tosi komia.



Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

Kiitos kommentistasi!

Arjen auvoa ja rutiineja

Arki on palannut normaaleihin uomiinsa. Tai niin normaaleihin, kuin tÀssÀ vallitsevassa maailmantilanteessa on mahdollista. Lapset aloittiva...